
Чудесно предложение за апетитна вечеря




Лукът се нарязва на ситно и се позапържва. Слага се месото, нарязано на хапки, и се пържи до леко зачервяване. Поръсват се подправките, слага се доматеното пюре и се пържи за около минута. Налива се вода или бульон, да се покрие добре месото. Котлонът се намаля, слага се капак и месото се оставя да къкри до пълна готовност - според месото това е между 45 и 90 минути. Евентуално се долива по малко течност, да се допълни изпарената. След като месото е напълно сварено, се слагат нарязаните на парченца чушки и се оставя да се готви за около 10 минути. Слагат се магданоза и орзото. Оставя се да ври до пълно сваряване на пастата. Подправя се отново с черен пипер и риган, пробва се на сол и евентуално се досолява. Може да се наложи да се долива още течност, зависи от големината на тигана/тенджерата.
