Телешко по градинарски

Телешко по градинарски Лакомник
Телешко по градинарски
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г говеждо или телешко месо от задната част

лъжица олио

70 г масло

120 г гъби

250 г домати

500 г зелен фасул

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Начукваме, посоляваме и поръсваме месото с черен пипер и го оставяме малко да престои. После го изпържваме в силно загрятото олио, прибавяме 40 г масло и пържим до омекване. Сваряваме почистения фасул в подсолена вода до омекване, нарязваме гъбите на парченца и ги изпържваме в масло. Попарваме доматите с вряла вода, обелваме и ги нарязваме на половинки, посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме парченца масло и печем с месото на грил или в силна фурна. Нарязваме изпеченото месо на порции и около него подреждаме зеленчука и гъбите.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц