Телешко задушено

Телешко задушено Лакомник

Вкусна идея за диетична вечеря, подходяща и за гостите

Телешко задушено
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г нахут

250 г телешко месо

4-5 с.л. олио

2-3 глави лук

1-2 моркова

2-3 с.л. доматено пюре

1 с.л. червен пипер

1 дафинов лист

черен пипер на вкус

2-3 зърна бахар

магданоз за поръсване

Начин на приготвянe

Телешкото месо се нарязва на дребни кубчета и се запържва с олиото в дълбока тенджера. След това прибавете дребно нарязаният лук, морковите, които също се запържват заедно с месото. Прибавете доматеното пюре, бахара, дафиновия лист, червения пипер и нахута, който предварително е бил киснат около 5-6 часа. Добавете вода колкото да покрие 2 пръста над продуктите. Захлупете и варете 1 час на бавен огън. Последните 10 минути открийте и добавете наситнения магданоз. Преди сервиране отстранете дафиновия лист.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц