Измитото, почистено и нарязано на порции месо се залива със студена вода и се оставя да ври на силен огън. Като кипне, бульонът се посолява и се отстранява пяната. Прибавят се почистените, измити и нарязани на едро лук, моркови, чесън, магданоз и мащерка, дафиновият лист и зърната черен пипер. Варенето продължава на тих огън до пълното омекване на месото. Най-накрая се изважда, а бульонът прецежда.
В отделен съд се запържва брашното до леко порозовяване. Залива се постепенно с 3 чаени чаши бульон, в който се е варило месото при постоянно бъркане. Вари се около 10-15 минути, след което се сваля от огъня. Киселото мляко се разбива с яйцето и се прибавя на тънка струйка към брашнения сос, като постоянно се бърка. Всяка порция сварено месо се залива със соса и се поръсва със ситно нарязан магданоз. Отстрани се нареждат колелца от лимон. Поднася се топло.