




Нарязваме месото и го оставяме да се изкисне във вода около 3 часа. Сваряваме телешките гърди и телешката опашка около 4 часа, като бульонът непрекъснато се отпенва. През това време запичаме на котлона обелената глава лук и когато е достатъчно запечена, я прибавяме към врящия бульон. Когато месото е почти готово, се слагат 2 моркова, нарязани на едро (колкото повече се вари и на по-бавен огън, става по-вкусно) и се прибавя главата целина. След като месото е добре сварено, се вади и се обезкостява. Нарязват се картофите на едро и се прибавят към морковите. Прибавя се и нарязаното месо. Накрая се прибавят фидето и сол. След около 5 минути супата е готова. Идва ред на приготвянето на хряна. Хрянът се измива и се попарва във вряла вода, настъргва се на ренде. Прибавя се оцет. Така приготвен, хрянът може да се съхранява в хладилник доста дълго време. При сервиране горещата супа се поръсва с нарязан магданоз и се овкусява с хряна.
