Телешко в гювеч

Телешко в гювеч Лакомник
Телешко в гювеч
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
3
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г телешко месо

30 мл олио

1 глава лук

4 г брашно

200 мл червено вино

сол на вкус

1/4 ч.л. сушен босилек

1/4 ч.л. риган

Начин на приготвянe

Нарежете месото и го запържете до златисто. Сложете го в гювеч, а в тигана от месото запържете лука с лука и разбъркайте добре. Залейте с виното и оставете да кипне. Залейте месото с продуктите от тигана, прибавете допълнително вода, подправете на вкус и задушете до готовност на месото на умерена фурна – 2 часа на 180 градуса. 

Сервирайте с гарнитура от задушени картофи, варен ориз или зеленчуково пюре.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц