Телешки кюфтенца с кестени
Приготвяне
2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Каймата се омесва със солта, черен пипер и нарязан магданоз. От сместа се оформят малки кюфтенца, които се овалват в брашното. Сланината се нарязва на парченца и се запържва леко заедно с 1 с.л. масло. Кюфтенцата се пържат в мазнината, прибавя се 1 с.л. брашно и се заливат с гореща вода или бульон. Щом заври, се слага виното. Кестените се сваряват, обелват се и се прибавят към ястието заедно с доматеното пюре, лукчетата, захарта, дафиновия лист, карамфилчетата и ½ връзка магданоз, завързана с конец. Ястието се вари на слаб огън 1 час. Магданозът се изважда и ястието се сервира.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп