Телешки кюфтенца

Телешки кюфтенца Лакомник
Телешки кюфтенца
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г телешка кайма

1 глава лук

1 ч.л. риган

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

1/2 ч.л. сол

1 яйце

олио за намазване

За гарнитурата:

500 г зелен фасул

3 моркова

1 скилидка чесън

3-4 стръка магданоз

3-4 стръка копър

1 ч. л. горчица

1 с. л. олио

50 г краве масло

Начин на приготвянe

Каймата се омесва с настъргания на ситно ренде лук. Прибавят се риганът, индийското орехче, солта и яйцето.

От добре омесената кайма се оформят кюфтета, подреждат се в намазана с олио тава и се пекат в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна по 10 минути от всяка страна.

Зеленият фасул се почиства и се нарязва на равномерни парчета. Вари се 20 минути в кипнала подсолена вода. Чесънът се счуква в хаванче. Прибавят се магданоз, копър, горчица и олио и се счуква, докато стане каша.

Морковите се нарязват на тънки ивички и се сотират за 3 минути в загрятото масло. Прибавят се чесновата каша, изцеденият зелен фасул и сол. Налива се малко вода и се задушава няколко минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц