Телешки кюфтенца
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Каймата се омесва с настъргания на ситно ренде лук. Прибавят се риганът, индийското орехче, солта и яйцето.
От добре омесената кайма се оформят кюфтета, подреждат се в намазана с олио тава и се пекат в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна по 10 минути от всяка страна.
Зеленият фасул се почиства и се нарязва на равномерни парчета. Вари се 20 минути в кипнала подсолена вода. Чесънът се счуква в хаванче. Прибавят се магданоз, копър, горчица и олио и се счуква, докато стане каша.
Морковите се нарязват на тънки ивички и се сотират за 3 минути в загрятото масло. Прибавят се чесновата каша, изцеденият зелен фасул и сол. Налива се малко вода и се задушава няколко минути.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп