Мика Стоичкова е родена в България, израснала е в Испания, а в момента живее в Щатите. Точно заради това, че е опазнала различни култури, дъщерята на Христо Стоичков обича еднакво и кухните им. Разбира се според Мика нищо не може да се сравни с нашите кебапчета и шопска салата. Когато готви в дома си в САЩ, Мика редува наши традиционни и испански ястия.
„В нас е мултинационална кухня. Може би за това винаги се получава много вкусно”, казва Стоичкова.
Необходими продукти:
400 г. Телешко месо
3-4 пресни домата
4 с.л. доматена паста
чесън
4 стръка зелен лук
1 кофичка кисело мляко
100 г масло
сол - на вкус
зехтин -
черен пипер
чубрица
червен пипер -
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета или жулиени, посолете го и го сложете да се запържи в малко мазнина заедно с накълцания чесън. След като си смени цвета, прибавете накълцания лук и бъркайте леко, докато е готово. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица. Нарежете доматите на дребни парченца и ги задушете със зехтина. Добавете и доматената паста, малко сол и оставете да къкрят доматите около 5 минути. Разбъркайте киселото мляко с 2 с.л. масло, в което е запържен червеният пипер. Поднесете кебапа върху канапе от арабска питка, върху нея месото, полято с доматения сос, а отстрани сложете 2-3 с.л. от киселото мляко.