Телешки бъбреци с вино

Телешки бъбреци с вино Лакомник
Телешки бъбреци с вино
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

2 телешки бъбрека

1 с.л. брашно

30 г масло

250 г гъби

1 глава чесън

½ ч.ч. бяло вино

2 с.л. сметана

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Почистените бъбреци се запържват в маслото за 3-4 минути, поръсват се със сол и черен пипер и се изваждат. В същата мазнина се пържат нарязаните на ситно гъби, накълцаният чесън, прибавя се брашното и се варят на слаб огън 3-4 мин. След това се изсипват бъбреците, заливат се с виното, сол, черен пипер и се оставя да заври. Сваля се от огъня, поръсва се с магданоз и се сервира.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц