Невероятен телешки специалитет, който се приготвя лесно
Грудковите се почистват и измиват. Картофите се надребняват. Слагат се в тенджера. Налива вода колкото да ги покрие. Поръсва се сол. Съдът се похлупва. Слага се на включен котлон. Червеното цвекло се реже на кубчета. Прехвърля се в метална касерола с капак. Поръсва се сол. Полива се вода един пръст под нивото на продукта. Похлупва се. Цвеклото се задушава. Картофите се варят до омекване. След готовност, се излива остатъчната вода. Към горещите картофи се добавя 1 с.л. краве масло. Смачкват се на пюре. Телешкото се реже на медальони. Редят се в тава. Мажат се с мед и зехтин. Поливат се с бира, прясно мляко и соев сос. Овкусяват се със сол и розмарин. Покриват се с алуминиево фолио. Оставят се 3- 4 часа да се мариноват. Пекат се на умерена фурна, 40 минути. В порция се поднасят по две медальончета, гарнирани с розички картофено пюре и кубчета цвекло.