Телешкa рибица с картофено пюре и цвекло

Телешкa рибица с картофено пюре и цвекло Лакомник

Невероятен телешки специалитет, който се приготвя лесно

Телешкa рибица с картофено пюре и цвекло
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г телешка рибица

600 г картофи

2 средни глави червено цвекло

1 ч.л. сол

1 ч.ч. прясно мляко

1 с.л. мед

1 ч.ч. бира

1 с.л. соев сос

1 с.л. розмарин

Начин на приготвянe

Грудковите се почистват и измиват. Картофите се надребняват. Слагат се в тенджера. Налива вода колкото да ги покрие. Поръсва се сол. Съдът се похлупва. Слага се на включен котлон. Червеното цвекло се реже на кубчета. Прехвърля се в метална касерола с капак. Поръсва се сол. Полива се вода един пръст под нивото на продукта. Похлупва се. Цвеклото се задушава. Картофите се варят до омекване. След готовност, се излива остатъчната вода. Към горещите картофи се добавя 1 с.л. краве масло. Смачкват се на пюре. Телешкото се реже на медальони. Редят се в тава. Мажат се с мед и зехтин. Поливат се с бира, прясно мляко и соев сос. Овкусяват се със сол и розмарин. Покриват се с алуминиево фолио. Оставят се 3- 4 часа да се мариноват.  Пекат се на умерена фурна, 40 минути. В порция се поднасят по две медальончета, гарнирани с розички картофено пюре и кубчета цвекло.

Още по темата
Още по темата
Телешко с моцарела
Месото се реже на медальони. Слага се в тенджера. Налива се вода, колкото да покрие мръвките. Поръсва се щипка сол. Похлупва се. Месото се вари, на тих огън, 60...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц