Насладете се на невероятните предложения от американската кухня
Тексас е вторият по големина щат на територията на САЩ, веднага след Калифорния. Освен, че е известен със своето животновъдство, това е и място за стабилно похапване. Повечето неща се правят на барбекю и са невероятно ароматни и вкусни. Тексас е подходящ за приключение с големи компании, които да се справят с големите порции. Не случайно, името му на местния индиански диалект, означава точно „приятел“.
Ребра
Необходими продукти:
2 кг свински ребра
сол
черен пипер
кимион
За маринатата:
4 с. л. мед
4 с. л. доматено пюре
1 с. л . соев сос
4 скилидки чесън
½ ч. л. сол
червен пипер
олио
Начин на приготвяне: Ребрата се разделят по две. Поръсваме ги добре с подправките от всички страни. Слагаме в метален съд меда, доматеното пюре и соевия сос. Разбъркваме добре и затопляме на слаб огън. Слагаме вътре и скилидката чесън, като предварително я пресоваме. Поръсваме със сол, черен пипер и добавяме олиото. Намазваме добре ребрата с тази смес. Слагаме ги в съд с капак или затваряме само с алуминиево фолио и оставяме на студено за поне три часа. Разгорете добре скарата. Отгоре сложете лист фолио. Намажете го добре с мазнина от двете страни. Сложете да се пекат за поне половин час. От време на време ги мажете с маринатата, без да ги махате от барбекюто.
Боб, I вид
Необходими продукти:
250 г боб
пушени свински гърди
4 чушки
1 глава лук
лют пипер
2 ч. л. чесън на прах
риган
сол
Начин на приготвяне: Бобът се оставя да се накисне за поне една нощ. На следващия ден се слага да се вари. Добавят се всички продукти. Не посолявайте. Когато кипне, огънят се намалява. Бобът се оставя да къкри, докато стане напълно готов. Преди да сервирате, посолете.
Пица
Необходими продукти:
За тестото:
500 г брашно
300 мл вода
1 пак. суха мая
сол
За плънката:
1 люта чушка
1 скилидка чесън
горчица
1 глава лук
червен пипер
6 домата
уиски
Начин на приготвяне: Тестото се замесва като обикновено тесто за пица. Оставяме да втасва. През това време нарязваме и леко запичаме зеленчуците, които ще подредим отгоре. Смесваме с останалите съставки на плънката. Оставяме да престои поне половин час, за да може вкусовете да се смесят. Тестото се разточва на кръгла питка. Запича се добре на скарата от двете страни. Върху нея се подрежда зеленчуковата смес. Блатът се пренася върху алуминиево фолио, за да не изгори.
Боб, II вид
Необходими продукти:
3 чаши боб
450 г кайма
1 глава лук
1 чушка
олио
лют пипер
2 домата
сладък червен пипер
сол
Начин на приготвяне: Накисваме боба в студена вода за поне една нощ. На следващата сутрин го слагаме да се вари в тенджера под налягане. Оставяме да къкри поне един час или до готовност. През това време приготвяме останалите продукти. Зеленчуците, без доматите, се нарязват на ситно. Запържват се леко в олиото. Идва ред на каймата, която се добавя постепенно и се размачква с вилицата. Поръсете с подправките. Нарежете доматите на ситно и ги добавете в тигана. Оставете на тих огън за поне 40 минути. Накрая поръсваме с лютия пипер. Разбъркваме добре. Когато фасулът стане готов, се отцежда и се добавя при каймата. Оставяме да се задуши за поне 5-7 минути.
Кекс
Необходими продукти:
1 готова смес за шоколадов кекс
1 ч. ч. прясно мляко
60 г масло
2 яйца
Ванилия
За глазурата:
6 с. л. прясно мляко
4 с. л. какао
100 г масло
пудра захар
ванилия
ядки
Начин на приготвяне: Продуктите за кекса се смесват с миксер. След като се разбият добре, се прехвърлят в тава, намазана с масло и поръсена с брашно. Печем при 180 градуса за 20 минути. Започваме да правим глазурата. Първо разбъркваме млякото с какаото. Затопляме ги в на среден огън в тенджерка. Добавяме маслото и бъркаме докато се разтопи напълно. Махаме от котлона и добавяме пудрата захар на вкус. Слагаме и ваниловата есенция. Разбъркваме добре и добавяме ядките. Когато извадим кекса, докато е още топъл, го поливаме с глазурата. Оставяме да изстине, за да се стегне маслото.
Паста
Необходими продукти:
1 пакет макарони
300 г наденички
1 глава лук
1 червена чушка
2 домата
2 яйца
гъбен сос, готов
черен пипер
лют червен пипер
кашкавал
Начин на приготвяне: Сваряваме макароните. Наденичките се нарязват, заедно с лука и чушката. Задушават се. Вадим ги от тигана. Вътре чукваме яйцата. Смесваме ги с останалите продукти, които вече задушихме. Добавяме там гъбения сос, нарязаните на ситно домати, както и подправките. Накрая идва ред и на макароните. Разбъркваме добре. Прехвърляме в тава. Настъргваме отгоре кашкавал. Печем за 20 минути при 180 градуса.