Тарталети с гъби и колбас

Тарталети с гъби и колбас Лакомник

Вкусни банички за хапване по всяко време или предястие

Тарталети с гъби и колбас
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
20
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

8 резена бекон

500 г пресни гъби, почистени и нарязани

1 супена лъжица масло

1/3 чаша зелен лук, нарязан

1 2/3 чаши кашкавал, настърган

5 яйца

1 2/3 чаши заквасена сметана

За тестото:

2 ч.ч. брашно

1/2 ч.л. сол

6 с.л. изстудено брашно, нарязано на малки парченца

1 с.л. лимонов сок

2 до 4 с.л. студена вода

Начин на приготвянe

В миксер смесете брашното, солта, маслото и бъркайте докато се смеси добре и се получат шупли. Докато работи миксера, добавете лимоновия сок, и водата по 1 с.л. лъжица, докато тестото започне да се отлепя от стените на купата.

Омесете тестото на топка. Увийте в найлон и оставете за 1 час в хладилник.

Загрейте фурната на 170 градуса. Намазнете форма за пай.

Тестото разстелете на набрашнен плот. Отрежете 42 малки кръгчета с помощта на форма или купичка. Сложете тестото в намаслени формички за тарталети, като притиснете добре към дъното и стените.

Запържете нарязания бекона за 5-6 минути на умерен огън. Отделно запържете и гъбите в маслото, докато омекнат, а течността се изпари. Смесете бекона с гъбите, лука и кашкавала и напълнете всяка тарталетка.

Разбийте добре яйцата и добавете сметаната, като разбъркате добре. Сипете във всяка формичка почти до ръба. Печете около 20-25 минути до зачервяване. Охладете 5 минути и извадете от формичките. Сервирайте топло или студено.

Още по темата
Още по темата
Плодови тарталети от бутер тесто
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете хартия за печене в тавичка. Разполовете и махнете костилките на кайсиите. Нарежете ги на филии и ги разпределете на порции от...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц