Таратор желе

Таратор желе Лакомник
Таратор желе
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г биволско кисело мляко

100 мл вода

1 краставица

сол на вкус

черен пипер на вкус

копър на вкус

5 капки лимонов сок

1 ч. л. желатин (5 г)

2 скилидки чесън

Начин на приготвянe

Краставицата се обелва и нарязва на кубчета и се овкусява със сол, черен пипер и чесън. Млякото се разрежда с водата и се затопля до 36 градуса. Желатинът се накисва в студена вода, докато набъбне, после се разтопява на водна баня. Изчаква се да изстине до температурата на млякото и се смесва с него. прибавя се и овкусената краставица. Разбърква се. Сместа се налива в купички и се изстудява в хладилник, за да се желира. При поднасяне купичките се обръщат в сервизна чиния.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц