Таралежки

Таралежки Лакомник
Таралежки
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

150 г масло

300 г брашно

70 г пудра захар

2 жълтъка

1 ванилия

1 ч.ч. смлени орехи

1 белтък за овалване

Начин на приготвянe

Брашното се пресява със захарта. Прибавя се охладеното и нарязано на дребно масло. С ръце се претрива с брашното и се прави на трохи. Прибавят се жълтъците и ванилията и пак се претрива с ръце, за да се разпределят жълтъците между трохите. Бързо се замесва тесто и от него се оформят топчета, потапят се в разбития белтък, а след това в орехите. Подреждат се в намазнена тава и се пекат при 220 градуса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц