Към каймата се добавят накиснатият във вода и отцеден хляб, ситно нарязаният лук, подправките и две яйца. Омесва се много хубаво и се оставя в хладилника да престои поне половин час. През това време се сваряват трите яйца, обелват се и се разрязват на две половини по дължина. Киселите краставички се нарязват на жулиени. Каймата се разделя на 6 равни части и се разстила върху домакинско фолио с дебелина около 1 см. В средата се поставя чаена лъжица царевица, кисели краставички, колелце топено сирене и половината яйце. С помощта на фолиото се оформят таралежчетата, заглаждат се с потопени във вода ръце и се поставят в намазнена тавичка. Със спагетите се оформят бодличките на таралежчетата, а с черния пипер – очите и муцунката. Гарнитурата е по желание и фантазия на домакинята. В случая аз съм украсила с картофено пюре и броколи. Ястието е особено оригинално за гости, особено ако има и малки деца. Важно е да ги предупредите, че бодличките и пиперчетата се махат!
Приятен апетит!