Сьомга с ананасов сос
Приготвяне
40 минути
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Зеления лимон (лайм) се почиства от кората, която се запазва за соса. Сока на рибата се отцежда, а сьомгата се намазва със зехтин, слага й се сол и черен пипер. Към рибата се прибавя нарязания на половина лайм и малко от босилека. Оставя се да престои около 15 минути. През това време лукът се нарязва на дребно. Ананасът се нарязва на малки кубчета и се обърква като се добавя и кората и ½ ч. л. сок от лайма, сол, черен пипер, малко ситно нарязани листа от босилек, малко зехтин. Оставя се да престои в хладилника. Рибата се запича във фурната на 170 градуса за не повече от 15 минути. Много трябва да се внимава да не се пресуши. Рибата се поднася залята със соса и украсена с няколко листа от босилека.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп