Сълзици с канела

Сълзици с канела Лакомник
Сълзици с канела
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г бутер тесто

100 г захар

1 с.л канела

Начин на приготвянe

Фурната загряваме на 170 градуса. Размразеното тесто поръсваме със захар и канела. В зависимост от вкуса, можете да увеличите или намалите захарта и аромата. Започваме да завиваме тестото на руло от дългата му страна до средата на листа, същото правим и с другата половина. Режем на филийки с дебелина 0,5 см, нареждаме в тавичка, в която сме сложили хартия за печене (можете да пропуснете хартията, но захарта залепва за тавата и е по-лесно за почистване). Печем до зачервяване.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц