Суфле със сирене
Прекрасно предястие от френската кухня
Приготвяне
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маслото се разтопява, добавя се брашното, горчицата и червения пипер. Разбърква се добре и се добавя постепенно млякото при непрекъснато бъркане до получаването на гъста смес, след което се отстранява от огъня и се оставя да изстине за 4-5 минути. Добавя се настърганото сирене и жълтъците. В отделна купа се разбиват белтъците на сняг и се добавят към изстиналата гъста смес като се разбърква много внимателно. Формичките за печене се намазват с масло, поръсват се с галета и във всяка една от тях се изсипва смес до запълване на 2/3-ти от обема им. Пече се за 10-12 минути при загрята на 200ºС фурна. Сервира се веднага.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп