

Актрисата Деси Бакърджиева не спазва диети, но се храни разумно и не вечеря след 20 часа. Освен че обича да яде десерти, Деси обича и да ги приготвя. Тя се научила да готви покрай дъщеря си Анна Мария: "Когато тя беше бебенце, се налагаше да яде пюрета и супички и заради нея се наложи да се постарая повече. Не мога да твърдя, че съм голям кулинар, но наистина обичам да готвя и когато имам време, го правя с удоволствие", казва Бакърджиева.
Необходими продукти:
400 г студена сладкарска сметана
1 ч.ч. сладко от череши
4 яйчен белтък
1 щипка лимонтозу
150 г захар
10 череши
Начин на приготвяне:
Разбийте сметаната, докато се получат твърди връхчета. Сложете на студено. Разбийте сладкото в блендер и го сложете в купа. Разбъркайте белтъците с лимонтозуто и захарта в друг съд на водна баня, докато захарта се разтвори. Бъркайте с миксер на ниска степен, като постепенно увеличавате скоростта. Махнете от котлона и добавете сладкото и около 180-200 мл сметана. Сместа се изсипва в тава или отделни формички за суфле. Замразете за 6 часа. Сладкишът се вади поне 30 минути, преди консумация. С останала сметана и пресните череши се украсява отгоре.
