Суфле с картофи и кашкавал

Суфле с картофи и кашкавал Лакомник
Суфле с картофи и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
3
Автор
Стоянка Илиева, Шумен
Лакомник Необходими продукти

4 големи картофа
100 мл прясно мляко
100 г кашкавал
2 яйца
30 г масло
ситен черен пипер
магданоз
сол

Начин на приготвянe

Обелените картофи се варят с малко вода. Прекарват се през преса. Прибавя се млякото и един по един жълтъците, настърганият кашкавал, от който малко се оставя за отгоре, белтъците, разбити на сняг, черен пипер, нарязаният на ситно магданоз и солта. Сместа се изсипва в намазан с масло огнеупорен съд, поръсва се с останалия кашкавал и се пече в предварително загрята фурна. Суфлето се поднася веднага!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц