Супа с кайма и праз лук

Супа с кайма и праз лук Лакомник
Супа с кайма и праз лук
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма

2 стебла праз лук, само бялата част

2 ч.ч. бяло вино

2-3 шепи настърган кашкавал

2-3 шепи бели гъби

2 с.л. риган

сол на вкус

черен пипер на вкус

2-3 с.л. зехтин

2 ч.ч. мляко

Начин на приготвянe

Загрейте зехтин и запържете каймата. Към края подправете със сол и черен пипер, прибавете лука.

Кипнете виното и прибавете към каймата, ситно нарязания праз лук и задушете на тих огън за 10 минути. Добавете млякото и оставете още 10 минути.

Прибавете кашкавала, и гъбите, когато се разтопи пасирйте супата до еднородна смес, подправете с риган, сол и черен пипер. Оставете да кипне още веднъж и отстранете от огъня.  

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц