Супа с галушки

Супа с галушки Лакомник
Супа с галушки
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

500 г телешки джолан

1 глава лук

1 връзка корени за супа

1 яйце

2 жълтъка

3-4 с.л. грис

1 с.л. прясно мляко

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Месото от джолана се обира и се нарязва на парчета. Залива се с вода и се вари заедно с лука, корените за супа и сол. Вари се до омекване на месото. Жълтъците се разбиват и към тях се прибавя толкова грис, че да се получи съвсем гъста каша. Подправя се със сол, черен пипер и с помощта на супена лъжица се оформят галушки. Пускат се във врящата супа и след 15 минути супата е готова. Застройва се с 1 яйце и млякото и се поръсва с черен пипер и магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц