Супа от пушена пъстърва
Приготвяне
50 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Ечемиченият грис се измива и се залива с 1 литър вода. Слага се на огъня докато кипне, след това поставен върху сито се залива със студена вода. След като заври бульонът се добавя гриса и се оставя на огъня за около 20 минути. Картофите се измиват, почистват и нарязват на кубчета. Стръковете зелен лук се измиват и се нарязват на дребно. Магданозените корени и морковите се почистват, измиват и се настъргват. Лукът се почиства и се нарязва.
В бульона се прибавят картофите, корените и лукът. Варят се 15 мин. Слага се сол и черен пипер. Филето от пъстърва се слага в предварително загрят тиган с масло и се запържва. Готовата супа се разлива в чинии, като във всяка се прибавя рибата и се поръсва с магданоз.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп