Супа от пушена пъстърва

Супа от пушена пъстърва Лакомник
Супа от пушена пъстърва
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

100 г грис от ечемик

1,5 л рибен бульон

2 картофа

2 стръка зелен лук

1 корен от магданоз

2 моркова

2 глави лук

1 китка магданоз

2 филета от пушена пъстърва

2 с.л. масло

Начин на приготвянe

Ечемиченият грис се измива и се залива с 1 литър вода. Слага се на огъня докато кипне, след това поставен върху сито се залива със студена вода. След като заври бульонът се добавя гриса и се оставя на огъня за около 20 минути. Картофите се измиват, почистват и нарязват на кубчета. Стръковете зелен лук се измиват и се нарязват на дребно. Магданозените корени и морковите се почистват, измиват и се настъргват. Лукът се почиства и се нарязва.

В бульона се прибавят картофите, корените и лукът. Варят се 15 мин. Слага се сол и черен пипер. Филето от пъстърва се слага в предварително загрят тиган с масло и се запържва. Готовата супа се разлива в чинии, като във всяка се прибавя рибата и се поръсва с магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц