Супа от пиле с ориз
Приготвяне
40 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Подбраното за супа пилешко месо се сварява цяло на тих огън, с 10 зърна черен пипер. В началото на кипенето пяната се отстранява и след като се избистри бульонът, се осолява на вкус. Прибавят се нарязаните на дребно и леко задушени в маслото лук, моркови, целина и пащърнак. Полусвареното пиле се изважда, обезкостява се, нарязва се или се накъсва на дребни парченца и се връща обратно във врящия бульон. Прибавят се оризът и дребно нарязаните обелени домати. Доварява се до пълна готовност. Сваля се от огъня и се застройва с варена застройка от киселото мляко, яйцето и брашното. Поръсва се със ситно нарязан магданоз. Поднася се с оцет и млян черен пипер.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп