Супа от пилаф
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязваме кокошката на порции и заедно с дреблийките я сваряваме. Като позаври, добавяме още вода, ако е необходимо, и като заври отново, прибавяме измития и отцеден ориз. Вари се, докато оризът омекне, като се разбърква от време на време. Добавя се и солта. Отцежда се внимателно останалият бульон. Оризът се отцежда заедно с дреболийките и част от месото, надребняват се и се прибавят към супата. Слага се и малко от ориза. Застройва се с жълтъка и се прибавят по щипка кимион и черен пипер. Оризът с останалото месо се залива със сгорещеното олио. Поръсва се с кимион и черен пипер.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп