Супа от диви гъби с шери

Супа от диви гъби с шери Лакомник
Супа от диви гъби с шери
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

5 ч.л. масло

по около 30 г гъби пачи крак, печурка, шиитаки, манатарки, нарязани на хапки

3 малки лукчета, нарязани

4 ч.ч. пилешки бульон

3/4 ч.ч. сметана за готвене

1/2 ч.ч. сухо шери

сол и пипер на вкус

1 ч.л. див чесън, нарязан

лимонов сок на вкус

Начин на приготвянe

Разтопете маслото и задушете лукчетата. Прибавете гъбите, покрийте и бъркайте докато пуснат сок. Отстранете 1/3 от гъбите и ги охладете, а след това пасирайте. Намалете огъня на останалите гъби. В тенджера сипете бульона и шерито. Сложете на бавен огън да къкри около 10 минути, докато малко се изпари.

Намалете огъня и добавете гъбеното пюре, като продължи да къкри още 10 минути, за да се смесят вкусовете. Добавете останалите гъби, подправете супата със сол, пипер и лимонов сок. Разбъркайте. Добавете сметаната и при сервиране във всяка порция добавяйте от чесъна, които са предварително разбъркани в 2 с.л. масло.

Сервирайте с френска чеснова багета.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц