Супа от диви гъби с шери
Приготвяне
50 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разтопете маслото и задушете лукчетата. Прибавете гъбите, покрийте и бъркайте докато пуснат сок. Отстранете 1/3 от гъбите и ги охладете, а след това пасирайте. Намалете огъня на останалите гъби. В тенджера сипете бульона и шерито. Сложете на бавен огън да къкри около 10 минути, докато малко се изпари.
Намалете огъня и добавете гъбеното пюре, като продължи да къкри още 10 минути, за да се смесят вкусовете. Добавете останалите гъби, подправете супата със сол, пипер и лимонов сок. Разбъркайте. Добавете сметаната и при сервиране във всяка порция добавяйте от чесъна, които са предварително разбъркани в 2 с.л. масло.
Сервирайте с френска чеснова багета.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп