Желатинът се поставя в 8-10 с.л. вода, за да набъбне за 10 минути. След това за кратко се слага на водна баня. Маслините се нарязват на търкалца. Размесват се добре млякото, сметаната, майонезата, виното, както и наситнените на ситно краставички, маслините, шунката, чушката. Посолява се на вкус. Към сместа се добавя желатинът. Вземат се 3 или 4 малки купички, които се обливат със студена вода. Полученото се разпределя в тях и се оставя за 30 минути в камерата на хладилника, след което се сваля в ниските отделения. На следващия ден, за да стане отлепването по-лесно, купичките за секунди се топват в тавичка с топла вода. Леко с нож се минават страничките им и всяка се обръща върху чинийка. Получават се куполчета, наподобяващи къщичка. Предястието може да се реже с остър нож.
Може да се направи и друг вариант, като всичко се изсипе в тясна тавичка за кекс. После се режат филийки. Това предястие може да се поднесе със салата, пица или пърленки. Обикновено в кулинарията е познато като терина.