Сръбска разядка



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 250 градуса. Поставете патладжаните във форма за печене, върху пергаментова хартия и печете докато кожата им стане черна, за около 30 минути. Поставете готовите зеленчуци в найлонов плик и ги оставете да изстинат за 10 минути. След това обелете кожата и почистете семките. В голяма купа намачкайте патладжаните и чушките на пюре. Подправете със сол и черен пипер. Прибавете ситно нарязания чесън, лимоновия сок, поръсете със зехтин и разбъркайте. При сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз. Ако искате да съхраните разядката я преместете в буркан и съхранявайте в хладилник за 1 седмица или я консервирайте, като я стерилизирате за 20 минути.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп