Специалитетът на Лили

Специалитетът на Лили Лакомник
Специалитетът на Лили
Време за приготвяне
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Деница Атанасова, Своге
Лакомник Необходими продукти

500 г свинско месо
3-4 с.л. олио
1 л млени домати
мащерка
риган
1/2 к.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
3 глави кромид лук
сол на вкус
За заливката:
4 яйца
300 г сирене
1/2 връзка магданоз

Начин на приготвянe

На дъното на съда (може и глинен съд) слагаме олио, редим месото, нарязано на хапки. Отгоре редим нарязания кромид лук на по-едро. Посоляваме, слагаме всички подправки и сипваме вода до покриване на месото. Захлупваме и печем до готовност на месото. Изсипваме смлените домати и отново печем до мазнина. Заливаме с разбитите яйца и сирене и отгоре поръсваме с магданоза. Отново захлупваме и печем от 5 до 10 минути.

Приятен апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц