Спаначено предястие със синьо сирене



Приготвяне
25 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Картофите се обелват и сваряват в посолена вода за около 20 мин. или докато се сварят напълно. Репичките се измиват и се разрязват на половинки. В дълбок тиган се слагат 40 г масло, 25 мл вода, захарта, оцетът и репичките и се варят около 7-8 мин. на слаб огън. Добавя се сол и черен пипер на вкус. Измива се спанакът, оставя се да се изцеди, нарязва се на едро и се попарва, така че леко да омекне. Сиренето се нарязва на парченца. Картофите се пюрират с останалата част от маслото и се добавят спанакът и сиренето. Овкусява се със сол и черен пипер, ако е необходимо. Получената смес се разпределя в 4 дълбоки чинии и се добавя сместа от репичките и техния сос.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп