Спаначени топчета

Само за 20 минути - вкусна гарнитура или диетичен обяд


Приготвяне
20 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Попарвате в съд измития и нарязан на ивици спанак. След промяната на цвета му към него прибавяме изчистен и измит ориза - 1 к.ч. Разбъркваме. След сваряването им - изцеждаме от водата и оформяме в ръка топчета - големи колкото орех. Така оформените топчета потапяме в сместа са паниране и овалваме в галета. Изпържваме топчетата в сгорещено олио до зачервяването им. Подреждаме в чиния и заливаме с чеснов сос, сол и копър. Да се консумира веднага след приготвянето. Престояването със соса - топчетата омекват и губят хрупкавината си.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп