Спаначени топки

Спаначени топки Лакомник

Витаминозно и вкусно пролетно предястие

Спаначени топки
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 връзки спанак
1 глава лук
1 стрък пресен чесън
2 картофа
1 к.ч. галета
1 с.л. овесени ядки
сол
черен пипер
2 с.л. олио

Начин на приготвянe

Спанакът (2 връзки) се изчиства и дръжките му се отстраняват. Нарязва се на ситно. Лукът (1 глава) се нарязва на ситно и чесънът (1 стрък) също. В нагорещеното олио се задушават спанакът, лукът и чесънът. Картофите (2 бр) се сваряват, обелват и пасират. Те се смесват със задушения спанак. Сместа се овкусява със сол и черен пипер. Към нея се прибавя и галетата (1 к.ч.). Омесва се „кайма”. От нея се оформят топки, които се овалват в овесени ядки. Спаначените топки се поднасят върху канапе от настъргани моркови.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц