Спаначени топки
Витаминозно и вкусно пролетно предястие
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Спанакът (2 връзки) се изчиства и дръжките му се отстраняват. Нарязва се на ситно. Лукът (1 глава) се нарязва на ситно и чесънът (1 стрък) също. В нагорещеното олио се задушават спанакът, лукът и чесънът. Картофите (2 бр) се сваряват, обелват и пасират. Те се смесват със задушения спанак. Сместа се овкусява със сол и черен пипер. Към нея се прибавя и галетата (1 к.ч.). Омесва се „кайма”. От нея се оформят топки, които се овалват в овесени ядки. Спаначените топки се поднасят върху канапе от настъргани моркови.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп