
Вкусни домашно разточени банички




Разтворете маята в чаша хладна вода. Смесете брашното и солта и бавно добавете водата с маята. Замесете тесто и добавете и олиото, за да размесвате по-лесно. Месете, докато тестото стане еластично. Нарежете тестото на 5-6 малки парчета и оставете на топло, покрити, за втасат за час.
Почистете спанака и го задушете с 1 ч.л. вода под капак, докато омекне. Изцедете добре и го нарежете на едро.
Загрейте маслото и запържете в него лука до златисто. Добавете спанака, сол, черен пипер, кимион и лимоновия сок. Разбъркайте добре и оставете в тигана, докато се изпари цялата течност. Когато се охлади, добавете натрошеното сирене.
Разточете тестото на малки квадрати с големината на баничката, която желаете. В средата сложете от сместа за плънката и затворете като плик четирите краища. Притиснете добре, за да залепнат.
Наредете пликчетата върху хартия за печене в тава и печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или до златисто.

