Спаначена пита с топено масло
Икономична и лесна за изпълнение питка
Приготвяне
60 мин
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Спанакът се измива и се нарязва на дребно. Претрива се добре със солта и се оставя да престои. Яйцата се разбиват, а маслото се разтопява на бавен огън. Вече разтопената мазнина се смесва с яйцата и предварително натрошеното сирене. Брашното се размесва с бакпулвера и постепенно се прибавя към яйчената смес. Накрая се добавя спанакът, докато се получи гладка смес. Всичко се подправя с черен пипер и сместа се изсипва в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Пече се в предварително загрята до 200 градуса фурна, около половин час. Може да се сервира топло или студено с изцедено кисело мляко с чесън.
Още по темата
Спаначените листа (1/2 кг) се разделят на две части. Едната част се нарязва, а другата - не. Яйцата (4 бр) се разбиват на пяна заедно със солта. Прибавят се брашното...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп