Спагети с лук

Спагети с лук Лакомник
Спагети с лук
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 с.л. олио

2 с.л. масло

2 скилидки чесън, добре намачкани

10 глави дребен лук, нарязан на лентички

сол

черен пипер

500 г спагети

шепа нарязан на ситно магданоз

1 ч.ч. настърган кашкавал

Начин на приготвянe

Загрейте на умерена температура олиото и маслото в дълбок тиган. Добавете чесъна, лука и подправките и запържвайте до покафеняване (около 20 минути), разбърквайки периодично. Междувременно сложете спагетите в кипяща подсолена вода и варете до готовност. Добавете към лука 1 ч.ч. от водата, в която се варят спагетите, и разбъркайте. Прецедете спагетите, измийте ги през гевгир и добавете към лука. Прибавете магданоза, кашкавала и черен пипер на вкус. Разклатете съда за 1–2 минути, за да се объркат добре всички съставки, и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц