Спагети с кайма и домати

Спагети с кайма и домати Лакомник

За деца над 18 месеца

Спагети с кайма и домати
Време за приготвяне
Приготвяне
70 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма

1/2 зелена чушка

1 глава лук

2 скилидки чесън

1/4 връзка ситно нарязан магданоз

1 яйце

40 г пресни хлебни трохи

1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

3 с.л. песто от босилек

2 с.л. зехтин

2 скилидки чесън (допълнително)

1 кромид лук

125 мл червено вино

520 г готов доматен сос за спагети

125 мл пилешки бульон

375 г спагети

25 г настърган кашкавал

пресен босилек

Начин на приготвянe

Лукът и чесънът се почистват от люспите, а чушката - от семената и се накълцват на дребно. В голяма купа с ръце се омесват продуктите от каймата до пестото включително. Оформят се кюфтенца с големина на орех. Изпържват се в сгорещената мазнина и се отцеждат върху кухненското руло. В същия тиган се запържват накълцаните 2 скилидки чесън и нарязаният на тънки полумесеци лук. Сипва се виното и се задушава 5 минути или докато течността намали обема си 2 пъти. Добавя се доматеният сос и бульонът и се кипва. Връщат се кюфтенцата и се готвят без капак 10 минути. В това време се сваряват спагетите. Сварените и отцедените спагети се сервират заедно с кюфтенцата и поръсени с настъргания пармезан и накъсан пресен босилек.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц