Спагети с кайма и домати
За деца над 18 месеца
Приготвяне
70 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът и чесънът се почистват от люспите, а чушката - от семената и се накълцват на дребно. В голяма купа с ръце се омесват продуктите от каймата до пестото включително. Оформят се кюфтенца с големина на орех. Изпържват се в сгорещената мазнина и се отцеждат върху кухненското руло. В същия тиган се запържват накълцаните 2 скилидки чесън и нарязаният на тънки полумесеци лук. Сипва се виното и се задушава 5 минути или докато течността намали обема си 2 пъти. Добавя се доматеният сос и бульонът и се кипва. Връщат се кюфтенцата и се готвят без капак 10 минути. В това време се сваряват спагетите. Сварените и отцедените спагети се сервират заедно с кюфтенцата и поръсени с настъргания пармезан и накъсан пресен босилек.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп