Сос „Карбонара”

Сос „Карбонара” Лакомник

Подходящ е за всякакви пидове паста

Сос „Карбонара”
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.л. зехтин

3 скилидки чесън, леко намачкани

150 г бекон, нарязан на кубчета

1/4 ч.ч. бяло сухо вино

4 яйца

1/2 ч.ч. пармезан, настърган

2 ч.л. магданоз, наситнен

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Рецептата е само за соса към пастата. Може да я ползвате за всякакъв вид – спагети, пене, фузили, дори лазаня.

Загрейте мазнината в голям тиган. Добавете чесъна и гответе на средно силен огън, докато чесънът стане златист, около 5 минути. Махнете тигана и отстранете чесъна. Добавете в тигана бекона и гответе като бъркате, докато месото се изсуши и стане хрупкаво, около 7 минути. Отцедете мазнината като оставите само 2 ч.л. от нея. Добавете виното и оставете да къкри около 2 минути. Изключете котлона и оставете тигана настрани. Загрейте отново непосредствено преди да смесите с пастата.

В голяма купа, която ще е достатъчна да побере цялата паста, разбийте яйцата с пармезана, магданоза и черен пипер. Добавете пастата, разбъркайте и тогава добавете бекона.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц