Солени щрудели с извара и тиквички

Солени щрудели с извара и тиквички Лакомник
Солени щрудели с извара и тиквички
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г брашно

1 ч.л. оцет

1 ч.л. сол

250-350 мл топла вода

500 г тиквички

500 г извара

500 мл сметана

50 г масло

3 яйца

Начин на приготвянe

Смесете брашното със сол, прибавете малко вода с оцет и замесете тесто, докато спре да лепне. Разточете тънка кора върху намаслена повърхност. Настържете почистените тиквички и подправете. Оставете за 20 минути и изцедете водата. Прибавете изварата, разтопеното масло и 2 яйца. При необходимост подправете на вкус. Сложете плънката върху тестото и завийте на руло. Сложете го в намаслена тава, смесете сметаната с яйцата и залейте рулото. Запечете за около 40-60 минути. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц