Солен пай с домати и салам

Солен пай с домати и салам Лакомник

Вкусен и лесен обяд само за 30 минути!

Солен пай с домати и салам
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кора готово тесто за пица или леко разточено бутер тесто

2 с.л. зехтин

2 домата

1 ситно нарязана глава лук

1 /3 чаша маслини без костилки

1 /2 чаша пюре от домати

няколко парчета салам

сол

черен пипер

подправка за пица по избор

Начин на приготвянe

За да приготвите доматения сос, загрейте в тиган зехтина в средна тенджера или голям тиган, след това запържете лука до златист цвят, добавете доматеното пюре и гответе на среден огън за около 10 минути, след което подправете по ваш вкус.

Леко разточете тестото, в зависимост от формата за печене. След като сте поставили тестото в намаслената форма, прибавете соса и внимателно го разпределете равномерно. Поставете парчетата домати, салама и маслините. Соленият пай се запича в загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути. Поднася се украсен с листа от рукола. 

Още по темата
Още по темата
Топъл зеленчуков пай
За пълнежа сварете в подсолена вода за 10 минути морковите и картофите докато омекнат и отцедете. Загрейте 1 с.л. зехтин на средно силен огън и добавете тофуто за...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц