Солен пай с домати и салам
Вкусен и лесен обяд само за 30 минути!
Приготвяне
30 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
За да приготвите доматения сос, загрейте в тиган зехтина в средна тенджера или голям тиган, след това запържете лука до златист цвят, добавете доматеното пюре и гответе на среден огън за около 10 минути, след което подправете по ваш вкус.
Леко разточете тестото, в зависимост от формата за печене. След като сте поставили тестото в намаслената форма, прибавете соса и внимателно го разпределете равномерно. Поставете парчетата домати, салама и маслините. Соленият пай се запича в загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути. Поднася се украсен с листа от рукола.
Още по темата
За пълнежа сварете в подсолена вода за 10 минути морковите и картофите докато омекнат и отцедете. Загрейте 1 с.л. зехтин на средно силен огън и добавете тофуто за...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп