Солен кекс с пълнеж

Солен кекс с пълнеж Лакомник

Апетитна идея за закуска, предястие или вечеря

Солен кекс с пълнеж
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 яйца

3 с.л. кисело мляко

олио

2 ч.ч. брашно

бакпулвер

щипка сол

За пълнежа:

250 г шунка или друг колбас

200 г кашквал

1 чушка 

200 г гъби

магданоз

Начин на приготвянe

Разбийте яйцата с миксер на пяна, добавете олиото и киселото мляко, след това постепенно брашното, пресято с бакпулвера. Получава се много гъсто и лепкаво тесто. Отделете 3 с.л. от тестото настрана. Нарежете всички продукти за пълнежа на ситно и към тях добавете отделеното тесто и хубаво разбъркайте. Застелете хартия с печене кексова правоъгълна форма терин и изсипете тестото. Разпределете го навсякъде и направете в средата вдлъбнатина, в която изсипете пълнежа и хубаво го притеснете към дъното да се уплътни. Сложете кекса да се пече в предварително загрята фурна на 160С градуса. Печете до хубава препечена коричка и до суха клекча. Сервирайте соления кекс леко охладен като закуска, предястие или вечеря. 

Още по темата
Още по темата
Солен сладкиш
От изброените продукти се обърква кексова смес и се пече в намазнена и набрашнена кексова форма. По желание отгоре се настъргва кашкавал или се поръсва със сусам. Пече...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц