Солен кекс с пълнеж
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Продуктите за плънката (лук, морков, гъби - нарязани на дребно, магданоз и подправките) се запържват и се оставят да изстинат. Яйцата се разбиват на пяна. Брашното се смесва с бакпулвера. Към яйцата се добавят киселото мляко, олиото и малко сол. Разбърква се, прибавя се постепенно брашното, като се бърка внимателно. Към гъбената смес се прибавят 2 с.л. от кексовото тесто и се разбърква. Изсипете тестото в продълговата тавичка, застлана с хартия за печене. По средата изсипете гъбената смес, като леко натиснете надолу, до дъното. Печете в загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути. Оставете да се охлади и нарежете. Получава се невероятен вкус!
Забележка: С продуктите за пълнежа може да импровизирате и да добавите каквото обичате.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп