“Слънце от сърца”



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Напояват се бишкотите в сварено кафе и се нареждат на дъното на тава. След това се поръсват с рома или есенцията. Жълтъците и захарта се разбиват на водна баня до сгъстяване и се прибавя към тях желатинът. Разбива се сметаната, прибавя се към нея изварата. След като жълтъците изстинат, се прибавят към сметаната. Кремът се изсипва върху бишкотите. И така се правят два реда от крем и бишкоти. Оставя се да стегне в хладилника за около 2 часа. След това се украсява отгоре. Поръсва се с тъмно какао, като от хартия предварително са изрязани форми от сърца и се закрива част от крема. Като след поръсването, където е имало хартия, се получават сърца. Тортата е тип парфе, което наподобява тирамису.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп