“Слънце от сърца”

“Слънце от сърца” Лакомник
“Слънце от сърца”
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Звездица Михайлова
Лакомник Необходими продукти

1 опаковка бишкоти
300 мл сметана
300 г обезсолена и обезмаслена извара
1 опаковка желатин
4 жълтъка
захар
тъмно какао за поръсване
ром (може и есенция) 
кафе

Начин на приготвянe

Напояват се бишкотите в сварено кафе и се нареждат на дъното на тава. След това се поръсват с рома или есенцията. Жълтъците и захарта се разбиват на водна баня до сгъстяване и се прибавя към тях желатинът. Разбива се сметаната, прибавя се към нея изварата. След като жълтъците изстинат, се прибавят към сметаната. Кремът се изсипва върху бишкотите. И така се правят два реда от крем и бишкоти. Оставя се да стегне в хладилника за около 2 часа. След това се украсява отгоре. Поръсва се с тъмно какао, като от хартия предварително са изрязани форми от сърца и се закрива част от крема. Като след поръсването, където е имало хартия, се получават сърца. Тортата е тип парфе, което наподобява тирамису.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц