Сливенски пържени кюфтета

Вкусни и пикантни кюфтенца за вечеря


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Лукът, картофите, морковът, зелените и лютивите чушки се почистват и измиват. Нарязват се на едри парчета и се смилат през ситна решетка на месомелачка. Месото се почиства от ципите, измива и се обезкостява. Нарязва се на парчета по 80-100 г и се смила непосредствено след смилането на зеленчуците. Към получената смес се прибавят суровите яйца, нарязаният на ситно магданоз, млян черен пипер и сол на вкус. Омесва се много добре и се оставя да престои 1 час в хладилник. Оформят се кюфтета, които се разплескват леко, овалват се в брашното и се изпържват в силно сгорещената мазнина. Поднасят се с гарнитура по желание.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп