Сладоледчета (Фунийки)
Приготвяне
2 часа
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Брашното се пресява с амонячната сода. Разбиват се маста, захарта и яйцата.
Всички продукти се разбъркват и се замесва твърдо тесто. Разделя се на топки и се разточва на кора.
От нея се изрязват ленти с 1 см ширина, които се навиват върху метални фунийки.
Изпичат се в умерена фурна и след изстиването внимателно се изваждат металните формички. За направата на крема се сварява млякото.
Яйцата се разбиват с брашното, захарта, ванилията и маслото и се прибавят в леко охладеното мляко. То се загрява отново и се бърка постоянно до сгъстяване.
С крема се пълнят фунийките и се поднасят след изстиване.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп