Сладоледена торта

Лесен вариант да зарадвате децата


Приготвяне
30 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Сладоледът се оформя на правоъгълник в плитка чиния. Облепя се отстрани с бисквити, предварително натопени в смес от млякото и рома. Бисквитите трябва да стърчат над нивото на сладоледа с около 2 см. Отгоре се подреждат плодовете. Сокът се поставя на огъня и щом заври се прибавя предварително накиснатия в малко студена вода желатин. Бърка се без прекъсване 2-3 мин. Ако е необходимо се прецежда. След като поизстине, но преди да се желира, с тази смес се заливат плодовете. До сервирането тортата се държи във фризера.
Още по темата

Бисквитите се смилат и се смесват с кокосовите стърготини. Оформят се топки от сладолед и се оставят във фризера да стегнат. След това се потапят в разбито яйце, а...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп