Сладко от грозде с орехи
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Гроздето се изронва на зърна, посипва се със захарта и се залива с 1,5 л вода. Съдът се поставя във фурна, загрята на 200 градуса . Водата постепенно трябва да изври. От време на време се разбърква, защото гроздовите зърна се запичат. Сладкото е готово, когато сиропът се сгъсти. Изсипва се в сухи буркани и във всеки се слагат малко печени орехи. Изчаква се да хване отгоре лека коричка и във всеки буркан се сипва 1 ч.л. ром. Бурканите се затварят и се съхраняват на тъмно и хладно място.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп