




Една тиква (за предпочитане цигулка) се нарязва на парчета по желание. Добавят се захарта и определеното за нея масло. Залива се с малко вода и се изпича. През това време се приготвя кремът. Маслото се разтапя, слага се и брашното, след което се запържва до бледозлатисто. Оставя се настрани да изстине. След завиране на млякото с прибавената в него захар се слага и размитото в малко вода запържено брашно. Вари се 5 минути. Кремът трябва да остане сравнително рядък, защото ще се пече с тиквата още около 15 минути. След като тиквата е изпечена, се залива с готовия крем и се връща във фурната до готовност. Може и само на горен реотан, за да хване по-хубава коричка. След изваждане по желание се гарнира с няколко лъжички препържено масло.
Рецептата е много лесна и вкусна дори и за тези, които не обичат тиква!
Опитайте!
