Сладкиш със сини сливи

Невероятен десерт за делник и празник


Приготвяне
90 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Разбиват се жълтъците и към тях се прибавят постепенно захарта и маслото. Слагат се брашното и накрая разбитите на сняг белтъци. Нарязаните сливи, стафидите и счуканите орехови ядки се объркват с настърганата лимонена кора и рома. Изсипват се при тестото и се объркват добре на ръка. Слага се в кексова форма и се пече около 50 минути. Като изстине, се увива в метално фолио и престоява на студено в хладилника. Консумира се след 7-10 дни.
Още по темата

Маслото и захарта се разбиват до крем. Добавя се млякото (на стайна температура), след него брашното с бакпулвера и ванилията. Всичко се разбърква добре до...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп