




Първо се приготвя кремът, като в 200 мл мляко разтваряте пудинга и захарта. Другото мляко сварявате и в него при непрекъснато бъркане добавяте разтворения пудинг. Прибавете маслото и разбъркайте до разтварянето му. Оставяте да изстине, като покриете съда с фолио, за да не хване коричка. За блата разбиваме белтъците на сняг с щипка сол. Жълтъците със захарта се разбиват на крем, добавя се олиото, по малко от брашното с бакпулвера, какаото, млякото, останалото брашно и ванилията. Към жълтъчната смес се добавят разбитите белтъци, като се бърка бавно до получаване на хомогенна смес. Изсипва се в тава, предварително покрита с хартия. С лъжица загребвате от вече изстиналия крем и пускате на отделни места в блата. Печете около 30 до 40 мин на 180 градуса. Заквасената сметана се разбърква със захарта и се залива горещият сладкиш.
Връща се във фурната за 10 мин. Украсявате по желание.
Да ви е сладко!
